GLAS, RVS OP GLAS, METAAL OP GLAS, PLEXIGLAS EN KRISTAL LIJMEN.


Hoe lijm je glas op z'n sterkst en transparant?

Het lijmen van glas en kristal, kun je op z'n mooist en sterkst doen met onze uv-lijm, die na jaren lang zoeken en ontwikkelen altijd helder blijft en een superieure sterkte heeft.
​Het mooie van uv-lijm is, dat u bepaalt wannneer de lijm uirhardt, dus als hij precies zit zoals u het wilt.

Wat moet je eerst doen voor je met het lijmen begint?
​Voor u begint worden de oppervlakten goed schoongemaakt met aceton, alcohol MR ontvetter of alcohol, zitten er lijmresten op, gebruik dan aceton ( geen nagellakremover, daar zit olie in en worden de opervlakken vet).


Hoe laat je de lijm uitharden?

Om de lijm te laten uitharden hebt u uv-licht nodig, dit kan zonlicht, een zonnebank of uv-lamp zijn.
​Het uv-licht moet de lijm wel kunnen bereiken, dus moet een kant licht doorlatend zijn.
De lijm brengt u aan een kant aan vervolgens aandrukken en het uv-licht er door laten schijnen.


Kun je uv-lijm, glaslijm ook met zonlicht doen uitharden?

Het zonlicht is in de herfst, winter en voorjaar meestal niet sterk genoeg om de lijm een beetje snel te laten uitharden, dus gebruik dan een uv-lamp of evt. zonnebank.
Voor super kleine glas deeltjes en kristal kun je de kleine uv-zaklamp gebruiken, maar voor wat groter glaswerk gebruik je de 12 leds uv-lamp en voor professionel lijmen en/of de grote opppervlakten de 51 leds uv-zaklamp.

Zorg er wel voor dat de uv-lijm overal zit, anders ontstaan vacuümvlekken.

Zorg er wel voor dat de te lijmen delen op de juiste plaats zitten voor er uv-licht bij komt, want als het vast zit is de verbinding meestal sterker dan het materiaal.

Dus voor het helder  lijmen van glas hebben wij de MR GLASLIJM (uv-lijm), het glas blijft helder en is niet meer los te krijgen.

U kunt natuurlijk ook gewone dune of dikke Industrielijm gebruiken, maar dit wordt meestal een grote teleurstelling, omdat die lijm minder geschikt is voor glas en ook meestal snel weer los laat vooral als er vocht of hitte bij komt.
Ook is uv-lijm gemakkelijker in gebruik en kunt u uiterst nauwkeurig bepalen of de delen goed zitten, want de lijm hardt immers pas uit als u het uv-licht erop laat schijnen

 

www.123lijm.com