Glas, rvs op glas, metaal op glas, plexiglas, kristal en kristal helder, snel en sterk en onzichtbaar lijmen.


​Glas ljim je op z'n sterkst snel en onzichtbaar en transparant met MR uv-lijm, glaslijm.

Het onzichtbaar en helder lijmen van glas en kristal, kun je op z'n mooist en sterkst doen met onze uv-lijm, die na jaren lang zoeken en ontwikkelen altijd helder blijft en een superieure sterkte heeft.
​Het mooie van uv-lijm is, dat u bepaalt wannneer de lijm uirhardt, dus als hij precies zit zoals u het wilt.

Wat moet je eerst doen voor je met het glas lijmen begint?
​Voor u begint worden de oppervlakten goed schoongemaakt met aceton, alcohol MR ontvetter of alcohol, zitten er lijmresten op, gebruik dan aceton ( geen nagellakremover, daar zit olie in en worden de opervlakken vet).


Hoe laat je de glaslijm uitharden?

Om de glaslijm te laten uitharden hebt u uv-licht nodig, dit kan zonlicht, een zonnebank of uv-lamp zijn.
​Het uv-licht moet de lijm wel kunnen bereiken, dus moet een kant licht doorlatend zijn.
De glaslijm brengt u aan een kant aan vervolgens aandrukken en het uv-licht er door laten schijnen.


Kun je uv-lijm, glaslijm ook met zonlicht doen uitharden?

Het zonlicht is in de herfst, winter en voorjaar meestal niet sterk genoeg om de lijm een beetje snel en glashelder te laten uitharden, dus gebruik dan een uv-lamp of evt. zonnebank.
Voor super kleine glas deeltjes en kristal kun je de kleine uv-zaklamp gebruiken, maar voor wat groter glaswerk gebruik je de 12 leds uv-lamp en voor professionel lijmen en/of de grote opppervlakten de 51 leds uv-zaklamp.

Denk er wel om dat de uv-lijm overal zit, anders ontstaan vacuümvlekken.

Zorg er wel voor dat de te lijmen delen op de juiste plaats zitten voor er uv-licht bij komt, want als het vast zit is de verbinding meestal sterker dan het materiaal.

Dus voor het helder  lijmen van glas hebben wij de MR GLASLIJM (uv-lijm), het glas blijft helder en is niet meer los te krijgen.

U kunt natuurlijk ook gewone dune of dikke Industrielijm gebruiken, maar dit wordt meestal een grote teleurstelling, omdat die lijm minder geschikt is voor glas en ook meestal snel weer los laat vooral als er vocht of hitte bij komt.
Ook is uv-lijm gemakkelijker in gebruik en kunt u uiterst nauwkeurig bepalen of de delen goed zitten, want de lijm hardt immers pas uit als u het uv-licht erop laat schijnen.

Hoeveel lijm heb je bij benaderig nodg?

Met 20 gram glaslijm, uv-lijm kunje ongeveer een halve vierkante meter lijmen, met 50 gram ongeveer een vierkante meter.
Dit is bij benadering.

 

www.123lijm.com/www.industrielijm.nl/www.glaslijmen.com